O-ringen 2016 E1 (2016-07-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Östfjället
Arrangör: O-ringen
Land: Sverige
Distans: 8,4 km Tid: 69.41 min
Kändes bra före start. Laddad men inte övertänd. Kom på en strategi som skulle hjälpa mig vid hets-panik-risk-orienteringslägen, jag skulle tänka att jag på ett för mig hyfsat lopp lätt kan ha lagt 6 minuter på bommar. Gånger fem etapper är detta 30 minuter, dvs som att på ett klockrent lopp sätta sig vid en kontroll och fika en halvtimma istället för att springa iväg. Detta tankeexperiment skulle jag ta till när jag höll på bli för stressad, och i stället ta det lugnt och styra upp situationerna effektivt.

Resultatet blev 6.37 minuters bomtid (enl winsplits, enligt mig några minuter till som inte registrerats pga snabb löpning före bom). Dessa nästan 10 minuter känns lite väl mycket, men ok i sammanhanget (första etapp på o-ringen etc.) och löpningen gick bra tills jag fick ett plötsligt hugg i vänster vad. Kändes som att jag fått en lätt bristning och hade svårt att springa först, men sen gick det helt ok så det kanske inte var så farligt, får se imorgon.

K1: Går skitbra, fokuserat och snabbt.
K2: Går i bra tempo men börjar tappa kartkontakt och drar lite höger, tror att det vita bortanför kontrollen som jag springer till är det lilla vita före kontrollen. Springer långt förbi men behöver inte irra en kvart i alla fall. 3+ minuters bom.
K3: Ca 2 km långsträcka. Bara rakt på. Det börjar kännas i benen, det lite sega underlaget. Framme vid Östfjället inser jag att jag måste hitta någon exakt punkt att gå från in mot kontrollen. Hittar inte riktigt det, är inte helt 100 på att jag går in/ner där jag tror gör det. Stryker nära kontrollen men förbi, upp igen och kommer till kontroll fyra. Säkert 2 min bom som inte syns på winsplits för jag sprang ju så sjukt snabbt eller något.
K4: Tänker här att "varje gång jag gjort som nu (sprungit till 4:an före 3:an och sen ska tillbaka till 4:an) så brukar jag bomma. Denna gång drar jag lite snett, men lyckas rädda mig själv i sista sekund.
K5: Vänster stig eller rakt på? Känner att det är lite seglöpt och funderar på stigen, men väljer sen att gå rakt på. Halvvägs till kontrollen, efter kärret, får jag plötsligt ett hugg i vänster vad och det krampar till eller känns som någon lätt bristning. Kan inte springa så bra först, men det släpper lite efter ett tag trots att det gör lite ont. Börjar tänka att jag kanske inte kan springa resten av veckan och blir lite nedstämd men spikar kontrollen som plåster på såren.
K6: Går bra i orientering och även i löpningen igen.
K7: Går via stigen och kärret säkert nästan rakt mot kontrollen, men blir förvirrad av ett surdrag och tror jag kommit lite längre österut och går upp på höjdsidan och irrar. 3+ min bom.
K8: Pinnar på. Lite efter halva sträckan vid surdraget blir jag lite förvirrad och stannar till och läser en stund. Löser det rätt bra.
K9: Här känns det lite mentalt motigt, tänker att jag kan nog ha varit ute i 80 minuter nu. Jag kollar på klockan för första gången för att kanske få lite nytt hopp. Det får jag: istället för 80 minuter står det 63 och jag ökar tempot och rycker upp mig!
Resten går som en dans. Sluttid 1:09:41.
Visa kommentarer (0)
 
O-ringen 2016 E1 (2016-07-24) O-ringen 2016 E1 (2016-07-24)