Sommarserien (2016-07-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Flaten
Arrangör: Centrum OK
Land: Sverige
Distans: 5,9 km
Gick ju bra emellanåt. Men som genrep för O-ringen var det kanske inte ett stabilitets-tecken direkt. Men formen var bra. Inser att jag får köra trafikljus extreme om det ska hålla något så när.

K1: Gick fort och bra, ledde loppet så här långt med 7 sekunder till godo. Kände att det kanske inte skulle hålla hela vägen om man säger så...
K2: Halvvägs till kontrollen möter jag en bågskytt som står och plockar pilar från en tavla föreställandes typ ett rådjur mitt ute i skogen. Jag blir lite ställd men låtsas som om det var det naturligaste man kan vara med om. En sekund senare undrar jag vad han höll på med. Får man skjuta pilbåge i skogen? Är det bra att kombo med orienteringstävling och bågskytte? Kommer någon bli skjuten? Borde jag sagt att han inte bör skjuta några orienterare? Ser flera bågskyttetavlor till. Vildsvin, kanske nån älg. Dock ingen föreställande orienterare, så jag låtsas som allt är bra och springer vidare något distraherad. (Skyller tidstappet till tvåan på det.)
K3: Jag plockar i alla fall igen 2 sekunder på ledaren på denna kontroll. Fortfarande tvåa i loppet - LOVANDE!
K4: Inte så lovande längre då jag gör parallellfel och tror mig vara på höjden till vänster. Bommar 3.43. Riktigt dåligt.
K5: Drar åt höger, förstår det men går ner för långt till sänkan under kontrollen. Bommar 1.48 min till.
K7: Kommer för högt upp på höjden men inser detta och lyckas styra upp.
K8: Får för mig något, drar höger. Bommar halvminuten.
K9: Går bra nu.
K10: Går fort, men inte så bra. Upp på fel höjd.
K12: Varvning vid mål. Sänker så klart tempot för att inte se ut att showa off.
K13: Blir osäker in till kontrollen, drar snett och går sakta.
K14: Höger runt.
K15: Kanske banans bästa kontroll (förutom viss osäkerhet ut från K14) då jag håller ett inte för högt tempo och kan orientera bra hela vägen fram.
K16: Kanske banans sämsta kontroll, efter första halvan börjar jag läsa fel på kartan och branterna och sticker in för tidigt till höger och allt blir fel.

Resten går fint. Hoppas på lite flyt så ska det nog gå fint och fort i Sälen!
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2016-07-19) Sommarserien (2016-07-19)