Gotland 3-dagars 2016 E2 (2016-07-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ire
Arrangör: Gotlands Bro OK
Land: Sverige
Distans: 4,6
Andra dagen var också medel. Lite annan karaktär än igår men ganska likt eftersom det blev klintkant-OL idag med. Dessvärre med inslag av rejält snåriga törnbuskar.

Finns inte mycket bra att säga om dagens lopp annat än bra inledning och avslut (dvs enbart första och sista kontrollen). Ett par kontroller där emellan gick väl helt ok.

K1: Tar i ordentligt, lätt kontroll, går fint. +7 sekunder efter.
K2: Efter ruschen till ettan blir jag nog lite tom i skallen - för när jag passerar första stigen läser jag direkt från andra och börjar söka efter kontrollen, vänder när den inte kommer. Läser in mig på gropen och tar en sned kompass mot kontrollen.
K5: Ligger egentligen i bra riktning, men har svårt att få bekräftat var jag är exakt. Blir nojig och viker av norrut. Hänger på några jag tänker "kan vara H35:or" men kommer till stora stenen, fel kontroll.
K6: Håller bra riktning, springer på. Passerar en kontroll, tänker "nej det KAN inte vara min kontroll jag har ju 100 meter kvar, inte rastipanikki nu!" för att 15 meter senare tänka "tänk OM det är min!?". Vänder om: en Rastipaniiki DELUX" är fullbordad.
K7: Ut till stigen, när stigen krokar till sig läser jag på fel krok på stigen, sticker ut till fel höjd på klintkanten. Fin utsikt, mindre fin bom.
K8: Drar lite vänste,r kommer till stenen norr om kontrollen. Lyckas förvånande nog läsa in mig och undvika jättemiss. Skönt.
K9: Här är det riktigt törnbuskrisigt, svårforscerat. En tjej före mig fastnar inne i en buske och ropar varnande åt mig.
K10: Snår och tagg
K13: Springer fint på stigen och ser två personer som "ser ut som de just stämplat" inne till höger på en höjdliknande grej i skogen. Springer dit. ingen kontroll. Hittar rätt.
K14: Slarvar.
K15: Ut från K14 läser jag att jag springer ut från K15, dvs att jag ska runda förbjudet område. Men snitseln kommer ju inte! Däremot en stig som jag läser in som den väster om K15. Så jag börjar orientera runt mellan stigarna. Fattar inte varför det kommer ett fornminne (R:et på kartan) för det är inget på kartan (inte 200 m sydöst om var jag egentligen är...)

Målspurten klarar jag av, alltid något. Men det här var inget roligt. Så onödiga bommar. Eftersom jag är 20 min efter segraren idag och var 11 igår så tänker jag att jag missat jaktstartsgränsen med nån minut, men det visar sig inte vara så! Imorgon måste jag plocka på Linus (ca 11 min) om jag ska ta hem klubbsegern i prestige-klassen H35!
Visa kommentarer (0)
 
Gotland 3-dagars 2016 E2 (2016-07-13)