Gotland 3-dagars 2016 E3 (2016-07-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ire
Arrangör: Gotlands Bro OK
Land: Sverige
Distans: 7,9 km
Långdistans och jaktstart, även om jag hade 11 minuter upp till löparen framför mig (Linus) så var det kul. Roligt också att springa lång efter två medeldistanser där orienteringen känts lite rörig liksom terrängen på klintkanten. Det var mer klassisk Gotlandsterräng idag.
K1-K4: Gick riktigt bra i början, inte superfort men ändå stabilt och jag hade helt annan koll än tidigare dagar. Hade näst bästa tid fram till fyran.
K5+K6: Medeldistanskaraktär och genast börjar jag slarva, här tappar jag drygt 3 minuter.
K7: Från vätskekontrollen på vägen springer jag upp i skogen istället för stigen precis bredvid till höger, onödigt långsamt i lite tröglöpt skog.
K8: Långsträckan går bra, väljer att gå stigen höger, går lätt att orientera ända in till kontrollen. Tredje bästa sträcktid.
K9: Går rakt men inte så fort.
K10: Passerar vätskan på stigen, tycker jag håller mig mer norrut tror att jag kommer upp på höjden nordöst om kontrollen så jag viker av vänster och söderut, det är tät skog och jag inser mitt misstag, 2.20 min bomtid.
K11: Försöker fokusera men börjar bli trött, för här missar jag igen. Tycker att jag viker av från stigen västerut nere vid stenen (som jag i och för sig inte ser) och blir osäker försöker läsa in mig, men sticker till slut ut på stigen. 3.15 min bomtid.
K13: Följer snitslad stig runt för att undvika rätt tät skog, vill inte missa mer nu.
K14: Springer ut fel från kontrollen, hamnar på vägen.
Mål: Sträckseger med två sekunders marginal till tvåan: känns viktigt att poängtera.
I mål ser jag att jag fått 63 min, jag blir förvånad för jag tror på dryga 70 för det känns som att jag bommat mycket, särskilt på slutet och att jag inte sprungit så jättefort. Grämer mig en del över 5,5 min bomtid på slutet, men efter att ha tittat på mitt gps-spår inser jag att det inte riktigt var så katastrof-illa som det kändes även om det var synd. Men total bomtid på 9.44 är inte OK. Men jag slog linus på dagens etapp med några minuter. Egentligen ett mestadels bra lopp särskilt jämfört med de första etapperna. Ser fram emot o-ringen!
Visa kommentarer (0)
 
Gotland 3-dagars 2016 E3 (2016-07-14)