NattiNatti 2015 (2015-09-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skarpnäck
Arrangör: IFK Enskede
Land: Sverige
Distans: 3,2 km
Sträcka: 8 (sista)
Sträcka: 4.25 km
Tid: 28:03
Genomsnittlig puls: 166
Maxpuls: 171
NattiNatti 2015.

Det här året på NattiNatti skulle jag, till skillnad från de tidigare ca sju NattiNattisarna, ta det lugnt och inte stressa upp mig. Särskilt in till kontrollerna. Dessutom kunde jag ju den här terrängen, särskilt efter banläggningen på CTS 2014. Det skulle gå fint.

S-K1: Gick ut som fyra i Centrum på sista sträckan. Kunde bara hoppas att jag skulle gå säkert och hålla undan för Ågren, Erik Kropf och Anna som jagade någonstans bakom. In till ettan gick jag spikrakt. Sen såg jag ett hus och fick panik. Sprang direkt uppåt för jag trodde jag dragit för långt ned. Kom upp på höjdens högsta och såg ner på förskolebyggnaden. Fick panik, var helt fel. Sprang tillbaks, trodde jag, fast snett så jag kom inte rätt nu heller. Till slut stämplade jag på något sätt kontrollen.
K2: Stressade ner mot fältet. Drog snett och väl nere vid branten (fel brant) så stod en hund ute på fältet och skällde och jag blev ännu mer stressad av min åskådare. Dessutom mötte jag Erik Kropf som kom springandes in mot sin etta. Mer stress. Fastnade i törnbuskar och insåg att jag var nedanför fel del av höjden.
K3-K5: Nu hade jag totalt bommat drygt 3 minuter på de två första, de efterföljande kontrollerna var lätta. Ågren var ikapp före fyran, men hade lite längre gaffel än jag och vid sexan var jag precis före..
K6: ...så till sjuan såg det ut som han gick vänster om höjden och jag höger. Jag kommer till den en stund före honom.
K7+K8: Var heller inget problem, det var som att orientera i mitt eget vardagsrum. (Eller ännu lättare, för i vardagsrummet är det så rörigt så jag skulle behöva karta för att saker där.) Ågren springer om mig på fältet före åttan.
K9: Här blev det nästan fånigt, då jag lagt en ganska lik långsträcka själv på CTS 2014, så jag hade ju suttit och analyserat den här sträckan tidigare. Mätt olika löplängder, räknat höjdkurvor och sett terrängen. Men de kan knappt kallas orättvist när jag ändå inte orkar springa så fort och då jag ändå har "förmågan" att bomma bort 4,5 minuter på hela banan i välkänd hemmaterräng. På väg upp för backen möter jag Ågren på väg till 10:an.
K10: Just precis denna punkthöjd hade jag lagt som kontroll på CTS, självklart blev jag nervös av denna vetskap! Typiskt mig. Istället för spik, snurr! Väl på kontrollen står Kropf där still och jag inser att han ska ha en annan kontroll. Nu är det bara löpning kvar och jag ser att jag har en chans att komma före. Underbart.
Sista biten: Inget konstigt, undviker till och med att snubbla på det avsågade trädet 50 cm till vänster om sista kontrollen. (Denna terrängkännedom på mikroskopisk nivå var jag dock inte ensam om att ha...)

Slutsats: Ännu ett NattiNatti lagt till handlingarna. Alltid lika roligt. Ännu några onödiga stressade misstag att lägga till totalbomkontot.
Visa kommentarer (0)
 
NattiNatti 2015 (2015-09-30)