DM Natt (2011-09-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gustavsberg
Arrangör: Gustavsberg
Land: Sverige
Distans: 11 km
Hittade den här kartan på datorn och undrade - varför har jag inte lagt upp den här för mig klassiska nattloppet?!?

Det är Natt-DM i Gustavsberg. Kylan från havet har drivit in och skapat dimma över skogen där tävlingen ska avgöras. Det är fuktigt och rått, precis som vanligt.

Nog med miljöskildringar. Jag minns det här ganska bra, att jag var ganska taggad att springa 11 km natt.
K1: Sedvanlig instabil öppning in mot ettan.
K2: Inte direkt rakt men inget för mig att orda om.
K3: Nästan lite tråkigt mycket rakt på. Opersonligt liksom.
K4: Minns att jag tänkte gå lite mer rakt, eller snarare vänster om det gröna. Men det var något mystiskt över de dimhöljda golfbanorna den här natten. Förrädiskt. Jag drog höger och ändrade planerna. Det som hände sedan kommer få din haka att gå ur led. De blåa pilarna visar hur jag trodde att jag sprang. Titta nu vid den sydligaste pilens bas. Så långt allt väl. Men där skiljer sig min verklighet och fantasin åt (jag vägrar tro att min verklighet är en fantasivärld).
Jag kommer upp på en väg. Ganska stor asfalterad, med en t-korsning längre bort till höger så det stämmer ju perfekt med kartan: den enda vägen jag kan ha passerat är ju den svartfärgade. (Jodå, du kan leva dig in i mina tankar. Kämpa!) Sedan kommer jag snart fram till en ganska brant backe, det är brant till höger och det kör en bil där nedanför på vägen. Bara 100 meter till sen ska jag ha kontrollen. Men det har jag ju inte, bara något gammalt jakttorn och det här stämmer ju inte riktigt väl? Efter en stunds irrande tar jag mig ner på vägen för inläsning. Vet så här i efterhand inte riktigt hur det gick med den saken, men jag springer tydligen in på stigen och lyckas fatta att jag inte riktigt har fattat det här. På vägen tillbaks mot kontrollen efter den kontroll som jag inte ännu hittat möter jag en snabb H21:a. Det visar sig senare vara vinnaren, men det vet jag inte då, utan är bara glad att se en människa. Passerar femman före fyran.
K5: "Spikar!"
K6: Det är fortfarande kul att springa nattorientering. Jag laddar om och tar den lite krokiga vägen men lyckas i alla fall att inte bomma (mer än pyttelite).
K7: Lyckas här också, tar ett vägval som är lämpligt för mig och bommar bara pyttelite. I'm back!
K8: Bra.
K9: Det här minns jag som en riktig natt-specialare. Jag kan inte hejda mig från att gena ner för tidigt mot vägen och hamnar rätt ner i träsket, och det är vatten så högt upp att jag är rädd att batteriet ska kortsluta sig på ryggen! (Dessutom tror jag att jag är kommer in på förbjudet område, men det kanske är preskriberat nu.) Efter köldchocken/badupplevelsen är jag lite spak och tar väg/stig runt. Jag vill inte ge upp, men jag vill inte heller dö.
K10: Verkar inte bättre än att jag drar snett på väg tillbaks till kontrollen jag just passerat...
K11,K12,K13: Ser skapligt ut nu.
K14: Nu börjar det hända lite konstigheter, trötthet månne? Spåret är inte direkt det rakaste i mannaminne. Jag springer av stigen nära 6:an - tänkte jag ta den igen? Varför? Innan bostadshusen ser det ut som jag försöker skriva något meddelande till eftervärlden med mitt GPS-spår. Hinner i sista sekund klämma in en liten krumelur precis innan K14. Som pricken över i.

Resten går också. Har ett minne av att jag var trött. Det kan nog stämma. Jag var inte supertränad direkt. Det var en lång nattlig färd, men som så många gånger förut var det trots ett antal oplanerade sidospår ett fantastiskt nattäventyr som jag så här fyra år senare minns tydligt. Jag älskar nattorientering! (Har jag sagt det förut?)
Visa kommentarer (0)
 
DM Natt (2011-09-02)