Järla jubileumsdubbeln, medel (2014-05-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brevik
Arrangör: Järla IF
Distans: H50 / 3,8 km
Tid: 40.49

Gick bra idag och orienteringen kändes stabil och bra fokus för det mesta. Tre missar bara.

K1: Gick darrigt, lite osäker i början som vanligt och hålller mig lite väl mycket till säkra punkter och vägval för att inte misslyckas i början. Men istället blir det svajigt och och den känslan av att jag går rätt byter jag ut mot lite tvivel. Stannade alldeles för tidigt och såg massor med andra punkhöjder... Tog någon minut innan jag var rätt. Skulle ju egentligen bara gått rakt på och läst in mig precis innan kontrollen och sen ta den. Sen bra fram till K6.

Till K7 hade jag bråttom ner för sluttningen och höll på att göra ett parallellfel och dra 90 grader fel riktning. Men som tur var så upptäckte jag det efter kanske 25 m då jag la kompassen på kartan för att kolla av kartriktningen. Tappade fokus och koncentration, gick svajigt och väldigt sakta mot kontrollen. Gjorde prallellfel sen igen med sankmarkerna (har ritat lite fel på kartan, gick mer österut till höger om sankmarken och trodde att det var den stora som låg mer västerut. Men kunde läsa in mig sen och följa sluttningen och ta kontrollen. Tappade någon minut. Bra fram till K12 sen. Föll ner lite men kom upp rätt och allt stämde. Branten, höjden, den öppna ytan, och där stod jag och tittade efter sänkan. Jag var ju rätt, men var var kontrollen? Tittade och tittade och till slut såg jag den, hade trillat ner lite bakom ett träd i sänkan bara ett par meter från där jag stod. Tappade en halv minut. Inte mycket men irriterande när man är helt rätt.

Men ett bra lopp. Fick upp lite mer fart idag men stannar väldigt ofta för att verkligen ha full koll på var jag är och att jag har rätt riktning, lite onödigt mycket ibland. Å andra sidan undviker jag ödesdigra missar. 2,5 minuters bom känns ändå bra orienteringsmässigt.
Visa kommentarer (0)
 
Järla jubileumsdubbeln, medel (2014-05-11)