Järfälla OK, långdistans, "Revanschen" (2014-04-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Brunna
Arrangör: Järfälla OK
Distans: H50 / 6.150 m
Tid: 1:06.04

Första långdistansen för mig. K1-K8 gick bra och utan direkta missar. Lite sakta kanske första kontrollerna. K4 var ute i det beryktade "brandområdet" men det gick över förväntan att hålla koll där ute.

Vid K9 gör jag första misstaget. Håller kartan lite fel, för jag ser ju höjden strax väster om kontrollen men börjar går ner nordöst om höjden istället och tror att den ska sitta där. Tar ett par minuter innan jag har läst in mig och är rätt igen. Kanske dags för tumkompass... K 10 går bra. K11 går också bra, om än sakta på långsträckan men det funkar fint även här att läsa i "brandområdet". K12 också bra.

Sen slappnar jag av för mycket på väg till K13, är trött, tappar fokus och slarvar med att läsa kartan. Dras med i en klunga av andra löpare som jag tror viker av rätt, fast det känns som för tidigt och det var det också. Hittar massor med branter men inte rätt kontroll. Slösar bort cirka 4 minuter på att idiotiskt irra runt istället för att bara fortsätta nedåt och läsa in mig. När jag väl gör det så snubblar jag över kontrollen. Lite typiskt när det gått ganska bra ända hit. K14 och K15 kvar bara och sen mål.

Men nöjd med orienteringen ändå och kul med långdistans. De två bommarna kostar runt 6-7 minuter.
Visa kommentarer (0)
 
Järfälla OK, långdistans, "Revanschen" (2014-04-21)