IFK Lidingö, H50, medeldistans (2014-04-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Grönsta
Arrangör: IFK Lidingö
Distans: H50 / 3.750 m
Tid: 43:08.

Första orienteringen i tävlingsklass på över 35 år! Var två månader sen jag provade på orientering igen efter alla dessa år, då Vinterserien arrangerades av Järla och jag missade 17 minuter på de första tre kontrollerna på den lättaste banan... Hade fullt upp med att fundera på hur den där pinnen man skulle "stämpla med" funkade. Nu har jag fått lite mer ordning på karta och kompass och målsättningen var att inte komma sist. Var tidig i starten för att lära mig den. (Aha, efter femte pipet får man alltså ta kartan? Och tiden på klockan är alltså när jag ska gå fram, inte när starten går?)

Bestämde mig för att ta det väldigt lugnt, men missade ändå redan på första. Var ju så lätt, bara vika av där nere, ta stigen in, men jag såg ingen stig (och var det en stig eller två branter man ser på kartan?) och fortsatte en bit till. Insåg att jag var för långt och vek av sen. Men lite okoncentrerade blev jag och kom iväg snett till K2, men gick lugnt och inga problem. K3 gick bra. Men sen... fick någon slags blackout där, såg ju så lätt ut och jag tappade kartkontakten och plötsligt var jag helt borta. Blev parallellfel och jag visste inte vilken stig jag hamnat på. Virrade lite fram och tillbaka på stigen söder kontrollen och var rädd att jag var ännu längre bort. Men till slut kunde jag läsa in mig. Tappade nog närmare 3 min här. Var nog lite premiärnerver och att tankarna började snurra som spelade in. Krävdes lite upptryckning efter detta. Mer fokus, håll kartkontakten, inte rusa på. K5, K6, K7, K8 gick bra. Till K9 tänkte jag gått mer rakt på men "föll" ner snabbt längs sluttningen och gick via kraftledningen. K10 inga. Men sen tappade jag fokus igen på väg till K11. Bara drog på utan att ha riktig koll och plötsligt visste jag inte var jag var när jag kom ut på stigen norr om kontrollen. Lite blackout-kämsla igen. Blev lite parallellfel här och jag fick för mig att jag var väster om kontrollen. Gick ett par minuter här när jag irrade på stigen innan jag hade kontroll på läget. K12 inga problem. K13 missade jag lite på. Gick bra hela vägen fram och stod 10 meter till vänster om den och ville ha den just där jag stod, men såg den inte då den var dold av en gran. Gick omkring lite och letade innan jag fann den. Tappade någon minut. (Var aldrig nere på stigen här som det ser ut på kartan.) K14, K15, K16 gick bra.

Skönt när första tävlingen efter alla dessa år var över och jag faktiskt kom i mål. Missarna kostade mig nog närmare 6-7 minuter. Gick skapligt ändå och jag är nöjd och så undvek jag sistaplatsen, 14:e plats av 30 startande var ju faktiskt ganska trevlig placering i "debuten".
Visa kommentarer (0)
 
IFK Lidingö, H50, medeldistans (2014-04-12)