Måsenstafetten ÖM7 (2014-03-30)
Kategori: Tävling
Arrangör: OK Måsen
Distans: 4,1 km / ÖM7. Tid: 36:20
Första helgen på tävling som nybliven Centrummedlem, och första gången ute på riktig orienteringstävling på många år... Öppen klass. Fin och lättlöpt terräng. Ingen direkt svår bana.

1. Hade bestämt mig för att inte tappa fokus, inte tappa kontroll över karta och verkligen läsa alla detaljer för att gå rätt. Ingen anledning att bara springa på när det ändå inte går så fort... Men det var stafett samtidigt och på väg till första kontrollen kom jag in i en strid ström av löpare som var på väg i samma spår. Jag hade tänkt gå den vägen också men av någon anledning ville jag släppa dem och vek av från mitt tänkta vägval och gick istället höger om branterna vid kraftledningen. Hm... Det började inte son jag tänt mig. Förlorade lite fokus ändå, å andra sidan slapp jag stressas av alla andra som kanske dragit iväg mig helt fel. Blev en liten extra runda, lite extra kartläsning och osäkerhet och tappade någon minut där.
2. Gick bra. Lite sakta kanske men ville inte tappa bort mig mer i början av loppet.
3. Inga problem.
4. Såg fint ut att gå till höger vid branterna och jag kunde läsa bra hela vägen och vika in säkert till kontrollen. Passade mig bra istället för att gå rakt på.
5. Inga problem.
6. Svåraste sträckan (för mig) och jag ville sätta den. Gick rakt på, läste av allt för att inte tappa bort mig det minsta, och skönt när kontrollen plötsligt bara hänger där precis framför en som man tänkt sig.
7. Också bra.
8. Lite väl sakta kanske, snurrade lite precis vid kontrollen innan jag hittade den.
9. Hade inte bestämt mig för om jag skulle gå vänster eller höger förrän jag var ute på fältet, men tog det säkra och gick stig runt.
10. Inga problem.

Blev ett bra lopp för mig. Inga egentliga missar, stannade och läste in när det behövdes och hade koll för det mesta. Bra för självförtroendet.
Visa kommentarer (0)
 
Måsenstafetten ÖM7 (2014-03-30)