Natt-KM Centrum (2015-11-05)
Kategori: Tävling
Arrangör: Centrum OK
Distans: H40 / 5,7 km / Tid: 58:09
Fick ingen ordning på stigarna till K1 och visste inte riktigt var jag var eller om det var stig jag sprang på eller vad. Så det var bara att ge upp att läsa kartan och köra mot masterna. Kom ut där jag hoppades och sen lugnt in sista biten. På 2:an får jag bomtid i Eventor, men ingen egentligen bom utan det fanns stenar som inte var med på kartan strax innan som förvillade mig lite. Fick K3 och K4 bra, om än inte så fort.

När jag kom ut på stigen mot K5 så drog jag rejält i nödbromsen. Skulle jag våga gå rakt på? Nej, såg helt abstrakt ut och inget att läsa på och jag ville inte missa den eftersom den såg rejält lurig ut. Fortsatte en bit på stigen och försökte hitta en bra ingång. Passerade stenen och bestämde mig för att gå in där. Över höjderna, förbi branten, över höjden, sankmarken och upp mot sista höjden - och där satt den. Puh.

Stigarna ställer till det igen mot K8. Borde gått vänstervägval men får för mig att hålla höger och ta kontrollen uppifrån, men har lite bråttom och tar in på fel stig (ej med på kartan) som bara upphör och det blir lite på måfå över höjden och sluttningen. Har ingen riktig koll på var jag är eller vilken stig jag kommer ner till och kör på och försöker hålla riktning. Kommer fram till ängen och först då har jag koll igen. Men hur jag sprang vet jag knappt och tror inte det jag ritat in stämmer heller.

Lite taffligt sen till K9 och när jag väl fick den lyckas jag runda hela stenen utan att hitta kontrollen och var förvånad. Men en snabb titt på kartan visade att det finns ju ingen annan sten och jag måste ju vara rätt. Nytt varv runt stenen och då ser jag den...

Hur som helst ett bra nattlopp utan kontrollmissar men däremot lite problem med stigarna som vanligt i Nackareservartet, men det var jag knappast ensam om. Och rolig bana!

Visa kommentarer (0)
 
Natt-KM Centrum (2015-11-05)