Älgdrevet, lång (2015-10-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Fredriksberg
Arrangör: Ulriksberg IK, HJS-Vansbro OK
Distans: H50 / 6,2 km / Tid: 1:12:11
Ett riktigt slarvlopp med sammanlagt runt 10 minuters bomtid.

K2: Slarv med riktning sista biten in och det blev lite onödigt letande. 40 sekunders tapp.
K3: Här fickjag inte ihop höjdkurvor och höjder och stannade alldeles för tidigt. Ytterligare 1:45 bomtid.
K4: Valde att gå väg runt om. Ångrade mig sen att jag inte gick rakt på. Tidsmässigt verkar jag inte ha tappat så mycket.
K5: Vet inte riktigt vad som hände. Tyckte jag gick helt rätt och ut på hygget men där kunde jag inte läsa in mig på höjdkurvor och inte hitta den lilla sänkan i hjälpkurvan. Vände ner till stigen igen och var noggrannare med riktning, och plötsligt bara satt den där intill någon liten gran....
K8: Nu hade jag missat så mycket att jag inte hade mycket fokus och ingen koll på detaljer eller något. Fick plötsligt för mig att jag gått för långt och låg vänster om kontrollen, vände åt höger och där såg jag ju en sten med en kontroll. Men, det var ju min K4... Sen inga problem att ta K8 och K9.
K10. Här tänkte jag gå rakt på även om jag insåg att stig höger skulle vara snabbast, men jag hade inget att förlora och lite roligare med vaägval rakt på. Men det var helt hopplöst att springa i allt snår så jag valde att ändå gå ner och ta stigen runt om.
K13: Slarv igen, läste helt enkelt inte kartan och bara sprang på och trodde jag skulle få den direkt men låg för högt på sluttningen och la en minut till i bomtid här.

Inget vidare lopp, 6 missade kontroller, slarvig kartläsning, jobbigt som attan, riktigt grisig och snårig terräng på många ställen - men ändå väldigt roligt!
Visa kommentarer (0)
 
Älgdrevet, lång (2015-10-03)