10mila 2015 sträcka 6 (2015-05-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skepptuna
Distans: 7,5 km / Tid: 1:07:04.
Sträcka: 6
10mila-debut (vid 53 års ålder!) och siktet var inställt på att gå lugnt och säkert och inte ställa till det för resten av laget. Och det lyckades ganska bra med bara en liten bom. Tyvärr regnade det vid starten 05:45 och det var lite mörkt och svårt att läsa alla detaljer på kartan till att börja med. Var nästan själv hela banan också.

Tre långsträckor med lite vägvalsalternativ gillades. Valde att gå rakt på på första långsträckan K2-K3 (det gjorde också de som hade snabbast tid på sträckan). Vid åkern gick jag vänster och planen var att gå rakt på kontrollen när jag vek av efter det gröna. Men så såg jag de där makeringarna på kartan för öppningarna i stängslet och fick för mig att stängslet kanske var så högt att det bara gick att passera där, så jag ändrade riktning. Men det var lågt och gick att passera var som helst så det blev en onödig sväng.

Andra långsträckan K5-K6 tvekade jag på om jag skulle köra rakt på, men det kändes som att det kunde vara svårsprunget plus kontrolltagningen kunde bli knivigare om jag tappade riktning för mycket. Valde att gå vänster och det var väldigt lättlöpt och kändes som ett bra val.

Enda missen kom på K9 (222). 150 m innan kontrollen blev det svårtläst och samtidigt satt det flera andra kontroller vid små höjder som jag inte kunde låta bli att kika närmare på... Det fick mig att tappa riktning och kartkontroll, men bara att hålla huvudet kallt. Visste att jag var nära kontrollen och läste in mig vid sankmarken strax intill kontrollen. Blev en bom på 2 min i det bökiga området. Sen var det bara att hålla riktningen de sista kontrollerna till mål.

Och laget, Centrum lag 3, slutade 202:a. Mer än väl godkänt.

Visa kommentarer (0)
 
10mila 2015 sträcka 6 (2015-05-10)