Ultra-KM Centrum OK (2014-10-25)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lida
Arrangör: Jakob/Centrum OK
Distans: H40
Kul med Ultra-KM. Långt och tufft, och med Haningenatten i kroppen, var det bara att bita i. Det stora problemet var egentligen att det var 15.000-del, vilket innebar att jag mer eller mindre kände mig som en blind utan blindhund när det kom till att läsa detaljer, och det satte sina spår också. Avståndet spelade också en ett spratt då jag ofta missbedömde avståndet. När man ser kartan uppförstorad på datorn är det många frågor som får sina svar...

K4. Hittade inte stigen in till kontrollen (stigarna var svåra överallt att följa och hitta) och sen gick jag på känn men hade svårt att läsa detaljer. Stannade för lite tidigt och letade vid fel höjd. 2-3 minuter rann iväg.

K5. Här var jag helt borta. Såg inget på kartan, det hade börjat regna lite också och var lite mörkt i skogen. Försökte också ta klassisk kompassgång för en gång skull under loppet, men som vanligt gick det helt galet... får sluta med det, går bara snett. Lavfors kom upp i rygg och sen drog vi för långt till höger. Kom fram och såg åkern men försökte läsa in oss och leta, misslyckades. Gick ner till vägen och åkern för att vara helt säker och tog kontrollen bakifrån. Gick säkert 10 minuter där.

K11. Lite otur där. Stannade 20 meter innan kontrollen berättade Mattias R, som stämplade vid kontrollen men smet iväg utan att jag såg honom. Kunde inte läsa kartan utan irrade runt med Gro och några andra och sen kom Rotviker, vilket gjorde att alla drog efter Rotviker eftersom alla väl trodde att han skulle gå spik rakt på. Men även lite miss från hans sida.

K5 förresten struken, banan gick K4-K6.
Visa kommentarer (0)
 
Ultra-KM Centrum OK (2014-10-25)