Haningenatten (2014-10-24)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rudan/Granby
Arrangör: Haninge SOK
Distans: H50 / Tid: 44:48
Debut i H50 på natten. En härlig blåsig höstkväll med regnet i luften och med dyblöta sankmarker och många nya uppsprungna stigar sen 25-manna som inte var med på kartan. Inte för inte blev det långa kilometertider i alla klasser.

Som vanligt darrigt till ettan och får aldrig kartan att stämma med skogen innan jag stämplat vid ettan. Dras också ner mot en kontroll längre ner men som inte är min. Förvirringen kostar kanske 2 minuter.

Sen bra fram till K8. Här är det svårt, kan i princip inte läsa detaljerna på kartan utan får gå sakta och hoppas hålla riktning. Gör det också, följer branterna men kan inte lokalisera sänkan och ser inte på kartan hur den ligger. Tror jag passerar längs branterna bara 5-10 meter ovan den men upptäcker den inte. Irrar runt lite innan jag läser in mig vid stigen nedanför och kan ta den. Bortåt 3 minuters miss. Till K9 blir jag lite förvirrad av en brant som inte är med på kartan och tror för ett ögonblick att jag gått helt galet och hamnat långt söderut, men är rätt men förvirringen gör att jag tappar fokus och riktning lite.

Bra sen. Lite miss på sista då jag inte har koll på stigarna utan mest bara rusar på. Kanske missar 5:30 sammanlagt och är 3:30 efter segraren, otroligt nöjd med det även om alla missat och startfältet ganska litet.
Visa kommentarer (0)
 
Haningenatten (2014-10-24)