DM Medel (2014-09-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gådersta
Arrangör: Rånäs OK
Distans: H50 / 3,7 km / Tid: 43:11.
Eftersom ryggen kändes bra efter Lång-DM så var det bara att ge sig ut på Medel-DM också och hoppas lite mer skogsluffande skulle göra den ännnu bättre.

K1-K6 gick hyfsat bra. Lite snett till K1. Någon liten minuts miss på K2 då jag inte kollade så noga var kontrollen skulle sitta och såg knappt heller på kartan. Bara in i ringen och gick på känn mot någon sänka... Kom alldeles för långt innan jag läste in mig och vände om. Men kanske spelade ekvidistansen en roll här. Hade inte tänkt på att det var 2,5 meter och inte 4-5 meter, och under hela loppet var jag förvånad över att höjderna inte var högre och det gjorde mig osäker ibland närjag skulle läsa av kurvbilden som blev otydligare då. Nåja, nybörjarefel, får hålla reda på sånt, gör ju faktiskt en hel del.

Sen blev K7 en katastrof. Slappnade nog av för mycket och går lite väl ouppmärksam utan att läsa karta och kolla riktning mot den "stora höjden". Gör sen parallellfel på parallellfel och fick allt till att stämma. Kom på höjden till höger om K7 och var säker på att jag var rätt. Bra att gå ner och ta kontrollen... Fattade ingenting. Mycket stämde här, hittade andra kontroller men inte min, punkthöjder och stenar som var precis där de skulle... Tyvärr tog det lång tid innan jag såg åkern nedanför pga av det gröna, som jag trodde var det gröna till höger om min kontroll...Missade 9 minuter och 21 sek enligt Winsplit här. Kanske spelade det här med ekvidistansen en roll också här kan tänkas...

K7-K12 gick utan problem.

Nåja, ändå ganska nöjd med orientering och tid K1-K6 och K7-K12. Och ryggen allt bättre.
Visa kommentarer (0)
 
DM Medel (2014-09-07)