Närkekvartetten dag 2 lång (2015-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Suttarboda
Arrangör: Hagaby GOIF/KFUM Örebro OK
Distans: H50 / 6050 m / Tid: 1:16:31
Otroligt jobbig terräng, och det var faktiskt mest lättlöpt på hyggena. Redan till K1 tog det stopp. Valde att gå lite höger för jag trodde det skulle vara mer lättsprunget, men icke. Stod ju nästan stilla och trampade. Bästa vägvalet hade nog varit att gå vägen och stigen till vänster. Tyvärr lite missar sen.

K1-K2 tvekade jag mellan vägvalen och valde fel, skulle såklart gått vänster. Fick inget bra flyt alls och stigarna vid sjön gick inte att springa på. Bestämde mig för att klättra upp lite tidigare än beräknat för att kanske hitta mer lättlöpta partier, men det var bara sten och pinnar. Tappade fokus och humör, och hade svårt att läsa in mig. Hittade en tydlig brant men på kartan var den omöjig att se (och inte ens nu när jag förstorar kartan hittar jag den). Bestämde mig för att gå upp mot höjderna och ta kontrollen därifrån. Vänstervägvalet hade blivit en lättare ingång, nu blev det bara en riktigt dåligt genomförd sträcka.

K2-K3. Fick först ingen ordning på höjdkurvorna, trodde jag skulle ner i en sänka, men det var ju tvärtom. När jag sen rett ut det uppe på höjden så hade jag bara bråttom och sprang med huvudet under armen typ i helt fel riktning. Dåligt och slarvigt. 2 min miss.

Efter K4 bättre fokus och det gick bra, men tungt och sakta, hela vägen in till mål.
Dölj kommentarer (2)
Ågren : Nyfiken på i vilken bemärkelse terrängen var så otroligt jobbig? Att marken var stenbunden morän kan jag ju gissa, men på nåt mer sätt? Motspänstigt ris?
Janne Nilsson : Det var pinnar och ris överallt, även uppe på höjderna där det såg fint ut. Vad om krävdes var nog att man hade bra benstyrka och rätt teknik för att springa. Kilometertiderna var ju långa, segraren i H50 låg på 9.30 min vilket är ett par minuter längre än det brukar vara. Gör såklart sitt till att man inte ha så mycket erfarenhet av just tuff terräng heller... men det får bli lite mer träning på sånt kanske...
Lägg till kommentar
Spara
 
Närkekvartetten dag 2 lång (2015-05-15)