Vålådalens 3-dagars E1/Åresprinten (H21) (2014-07-04)
Kategori: Tävling
Karta/område: Åre
Arrangör: Brunflo IF, Frösö IF & Östersunds OK
Distans: sprint (2,9 km)
Sträcka: 3.82 km
Tid: 21:08
I och med att Åre by ligger i en sluttning var det som väntat en ovanligt krävande sprint. Banan började med att dra rätt in i downhill-cyklisternas getingbo, vilket cyklisterna i fråga inte tycktes ha blivit informerade om på förhand. Strax nedanför första kontrollen där jag korsade två-tre parallella cykelstigar precis i en kurva med skymd sikt (och där det förmodligen går undan på två hjul) stod en liten kille och manade "Men spring inte här! Vill du bli påkörd?!" Jag kunde bara svara "Jag måste!", stämpla i all hast och skynda vidare.

I övrigt inte så mycket att säga, gjorde några suboptimala eller direkt felaktiga vägval (2-3, 4-5, 9-10), det hör ju liksom till, men framför allt hade jag inte orken att hålla fart i uppförsbackarna ... För lite backintervaller i våras! Som synes lär jag vid ett par tillfällen ha naggat tomtmark i kanten, men det var det garanterat många som gjorde eftersom gränserna var helt arbiträra och inte markerade på något sätt.
Dölj kommentarer (1)
Jämte: Arrangörerna för downhilltävlingen visste att vi skulle använda nedersta delen av backen. Därför hade de inte tävling under den tiden, dock så tyckte de tydligen att det gick bra att ha träning i backen istället...
Lägg till kommentar
Spara
 
Vålådalens 3-dagars E1/Åresprinten (H21) (2014-07-04) Vålådalens 3-dagars E1/Åresprinten (H21) (2014-07-04)